Mistä tunnistaa laadukkaan ulko-oven?

 
Laadukas ulko-ovi

Korkea laatuvaikutelma on toimintafilosofiamme aivan keskeinen osa - tuotteesta asiakaspalveluun, tarjousvaiheesta aina kaupan jälkihoitoon. Asiakaskokemuksen laatuvaikutelman nyt osaa mutu-tuntumallaan arvioida aivan jokainen: menikö kaikki noin niin kuin kivasti vai ei?

Ulko-oven tekniseen laatuun kannattaa hankinnan hetkellä laittaa muutama hetki ja ajatus. Kerromme ulko-oven laajalti edustavan tyyliä, sisustamista ja tunnelmaa. Se osallistuu kuitenkin siinä määrin myös talotekniikkaan, joten sen teknisellä suorituskyvyllä on merkitystä. Laadukas ulko-ovi palvelee sinua pitkäikäisesti, se vaikuttaa olennaisesti asumismukavuuteen, maksaakin euron jos toisenkin ja sinä käytät sitä aivan joka päivä.

Mitä on ulko-oven tekninen korkea laatu?

Olemme panneet tuotteemme tekniseen suorituskykyyn aivan erityisen määrän paukkuja, ajatusta ja aikaa, joten mepä kerromme nyt sinulle, mitä tekninen laatu Päijänne-ovelle on:

  • Oven lämpöarvo: kaikki suomalaiset tuotteet ovat tällä osa-alueella hyviä, ja rakenne valmistajien kesken samanlainen, joten merkitseviä eroja et eri tuotemerkkien väliltä löydä. Päijänne-ovi poikkeaa joukosta kenties vain siinä, että emme myy asuintiloihin laisinkaan 70 mm paksuuden perusrakenteella olevia ovia. Sellaiset me myymme kylmiin tai puolilämpimiin varastotiloihin nimellä Varastonovi. Päijänne-ovi on aina, perusrakenteellakin, niin sanottu matalaenergiaversio: 90 mm paksu.

  • Pintojen laatu: onko maalipinta käteen laadukkaan tuntuinen, pitää värinsä kirkkauden ja kestää ilmankosteutta, roiskevettä & hankausta? Päijänne-ovilla on vuosikausien käytännön kokemus maalauksen laadun merkityksestä sekä oven ulkonäölle, että sen koko rakenteen kestävyydelle. Korkea pinnan laatu varmistetaan maali- ja laitevalinnoin, sekä tekemisen tavoin. Ja onhan meillä todelliset huipputyypit maalaamossa, tekisivät priimaa varmasti pimeässäkin.

  • Työstön tarkkuus: Päijänne-oven tehtaalla on moderni konekanta alansa huippumerkeiltä. Työstöjäljessämme ei ole värinän merkkejä ja terät ovat teräviä. Paneloidun oven paneeli yhtyy sitä reunustavaan puulistaan niin upealla tavalla, että mitoittamisessa puhutaan jo millin osista, eikä millimetreistä - katso kuva yllä. Laatu on ammattiylpeysasiakin: antamalla henkilökunnalle kaikki edellytykset pyrkiä ammatillisesti parhaimpaansa, he tekevät sen.

  • Helojen laatu. Päijänne-ovi heloitetaan sellaisilla kuluttajien arvostamilla ja odottamilla laatubrändeillä, kuten Abloy, Hoppe, BaSyS tai Simonswerk. Tietenkin!

  • Oven asettuminen karmeihinsa: siinä missä kenkä ja jalka, ovat myös ovi ja karmi keskenään pari.

  • Suorana pysyminen: Suomessa lämpötilat ja ilmankosteus vaihtelee kovasti vuodenaikojen mukaan. Jos aivan tarkkoja ollaan, ovilevykin pumppaa paikallansa hiuksenhienosti sään ja vuodenajan mukaan: pullistuu ja suoristuu, pullistuu ja suoristuu. Miksi näin? Ulko-ovi on puutuote ja tiedät, mitä kirveenvarrelle tapahtuu vesiämpärissä. Pumppausliike ei saa olla kuitenkaan niin suuri, että se vaikuttaa oven käytettävyyteen ja on sille pumppausliikkeelle millimetritoleranssikin takuuehdoissa annettu. Olennaisinta on ymmärtää, että vaikka pieni eläminen tulee ovelle sallia, ei ovea päinkään pidä joutua voimalla nojailemaan lukkoon saadakseen, saati pyyhkimään pakkassäällä kuuraa oven pinnasta eteisen puolelta. Jos jompaakumpaa tapahtuu, asia pitää valmistajan kanssa ilman muuta selvittää.

  • Asennus: Huom! Ensiluokkaisinkaan ulko-ovi ei toimi, jos sen asennus on epäonnistunut. Lue Päijänne-oven asentamisknopeista.

Mikään ei ole ollut niin helppoa kuin istuttaa tämä laatuajatus henkilökuntaamme: kuin tikkarin laittamista lapsen käteen. Työnsä hyvin tekemisestä motivoituvat kaikki!

Anne

Blogin kirjoittaja, Anne Sireni, on Päijänne-oven vastavalittu toimitusjohtaja. Anne on työskennellyt Päijänne-oven palveluksessa toistakymmentä vuotta ja luottaa Päijänne-oven suorituskykyyn kuin vuoreen. Anne on tehnyt yrityksen palveluksessa ollessaan a i v a n k a i k k e a, mutta ei koskaan yhtään ovea. Olisi varmaan korkea aika.

 
 
 
Anne Sireni