Ulko-oven asennus- ja huolto-ohje

 

Lue ohjeet huolellisesti ennen asentamista. Seuraa ohjeita, ja ole tarkka mittojen ja tarkistusten kanssa.


Valmistaja ei vastaa virheellisen varastoinnin, asennuksen tai huollon aiheuttamista vioista ja toimintahäiriöistä.

Lataa ulko-oven asennus- ja huolto-ohje.pdf

OTa yhteyttä

Puhelin toimistoaikaan 010 32 39 320 ja sähköposti myynti@paijanne-ovet.fi

Yhteydenottolomake nettisivujemme kautta

Olemme käytettävissäsi, jos haluat soittaa ja jutella, tai vaihtaa kanssamme sähköpostia tuotteistamme ja palveluistamme.


Vastaanotto

Tarkasta ovet heti niiden saavuttua:

  1. Tarkasta, että saapuneiden kollien lukumäärä vastaa kuormakirjaan merkittyä määrää

  2. Tarkasta että pakkaukset ovat ehjiä ja siistejä

  3. Avattuasi pakkaukset tarkasta, että ovet ja niissä olevat lasit ovat ehjät. Mikäli havaitset kuljetusvaurion, mainitse asiasta kuljettajalle ja merkitse vauriot rahtikirjaan

Mahdolliset lähetystä koskevat huomautukset on tehtävä myyjälle seitsemän (7) päivän kuluessa lähetyksen vastaanottamisesta sähköpostitse osoitteeseen palaute@paijanne-ovet.fi tai puhelimitse 010 32 39 324.

Virheellistä tai vioittunutta tuotetta ei saa asentaa ilman että kysyt ensin valmistajalta luvan.


Varastointi ja suojaus

Päijänne ulko-ovesi toimitetaan pahvisessa kuljetuspakkauksessa. Pakkauksen tehtävä on antaa suojaa kuljetuksen ajaksi. Pakkaus ei ole sään kestävä, joten ovet tulee siirtää välittömästi kuiviin tiloihin sateelta ja auringolta suojaan. Ovet tulee varastoida vaaka-asennossa tasaisella ja kuivalla alustalla tasalämpöisessä, hyvin ilmastoidussa paikassa. Vältä naarmuja ja kolhuja. Suuret lämpötilavaihtelut ja väärä varastointiasento saattavat aiheuttaa tuotteen vääntymistä ja vaurioitumista.

Kun ovet suojataan rakennusaikana esim. paperilla, joka teipataan kiinni, varmista, ettei teipin liimapinta osu ovien maalipintaan. Joidenkin teippien ja tarrojen liimat ovat niin voimakkaita, että poistettaessa oven maalipinta voi vaurioitua. Tämän vuoksi oveen ei saa liimata myöskään esimerkiksi tarroja.

Valmistaja ei vastaa puutteellisesta suojauksesta tai varastoinnista johtuvista tuotevirheistä.


Asentaminen

Ovi on asennettava oikein, jotta se toimii hyvin, on tiivis ja sulkeutuu kunnolla.

1. Ennen asentamista

Tarkista, että kynnyksen alusta on vaakasuora. Asenna lämpö- ja kosteuseriste kynnyksen alle.

Ovi suositellaan asennettavaksi seinän sisäpinnan tasoon. Seinän ulkopinnan tasoon asennettaessa oven ja sisäpinnan väliin syntyy kylmä ilmatasku, jonka vuoksi lasiaukollisen oven lasiin saattaa kertyä kosteutta.

2. Karmin kiilaus

Kiilaa karmi kiinnityspisteiden kohdalta oviaukkoon niin, että saranasivu on pystysuorassa sekä syvyys- että sivusuunnassa. Kiiloja on oltava kaksi per kiinnityspiste, sekä sisä- että ulkopuolella. Lisäksi lukon vastaraudan ja alimman saranan kohdalle tulee asettaa kiilaparit. Tarkista vesivaa’alla, että karmi on suorassa. Katso kiilaamisesta (kuva alla), missä kiilapari on esitetty punaisella ja keltaisella värillä ja kiilaparien paikat karmin ja seinä välissä punaisella värillä.

karmin-kiilaus-01.png

3. Karmin saranasivun kiinnitys

Varmista, että karmin ympärillä on tilaa eristeelle, ja ruuvaa sitten karmin saranasivu kiinni. Suosittelemme painavien ovien ollessa kyseessä, että vaihdat kahteen ylimpään saranaan molempiin yhdet pidemmät ruuvit, jotka ylettyvät runkorakenteisiin asti (esim. 10 cm).

4. Ripusta ovi paikalleen sivulta

5. Karmin vastarautasivun kiinnitys

Tarkista, että kynnys on vaakasuorassa. Säädä karmin vastarautasivu kohtisuoraan sekä syvyys- että sivusuunnassa ja varmista että ovi painuu tiivisteitä vasten tasaisesti ylhäältä ja alhaalta. Lopuksi ruuvaa karmi kiinni. Tarkista karmin ristimitta. Vastaraudan kohdalle tulee laittaa kiilaparit lukon toiminnan varmistamiseksi.

6. Vastaraudan säätö

Jos ovi ei sulkeudu tiiviisti, säädä vastarautaa. Katso kuva alla.

Vastaraudan kuva.png

LUKKORUNKOJEN SÄÄDETTÄVÄ VASTARAUTA

Säätö tapahtuu löysäämällä ruuveja A (kuusiokolo 4 mm). Liikuta ruuveja ovaalin muotoisessa reiässä haluamaasi kohtaan ja kiristä ruuvit. Kokeilen oven/ lukon toimivuus. Säätö on suoritettu oikein, kun ovi painaa tiivistettä tasaisesti, sekä sulkeutuu ja lukkiutuu kevyesti.

7. Saranoiden säätö

Lukon kuva.png
 

Korkeuden säätö

Avaa hattu kiertämällä vastapäivään (katso kuva yllä, kohta 1). Käännä hatun alla olevaa kuusiokoloruuvia (2) kuusiokoloavaimella koko 5 mm. Ovi liikkuu myötäpäivään kiertämällä ylös ja vastapäivään kiertämällä alas.

Käyntivälyksen säätö

Avaa kiinnitysruuveja (3) yksi kierros ja kierrä kuusiokoloruuveja (4) avaimella 4 mm myötäpäivään, niin käyntivälys suurenee saranapuolella. Kiristä kiinnitysruuvit.

Voiteluohje

Avaa hattu (1) ja laita voiteluaine suoraan kuusiokoloruuvin päälle, käytä juoksevaa öljyä. Voitele saranat tarpeen mukaan. HUOM! Lisävarusteena myytäviä piilosaranoita ei voidella ollenkaan. Jos ovesi on varustettu piilosaranoilla, olet saanut ovitoimituksen mukana niistä erillisen säätöohjeen.

8. Tiivistäminen

Tiivistä karmin ja seinän väli huolellisesti villalla tai eristevaahdolla.


Ulko-oven hoitaminen

Maalatut ovet

Tuotteet on maalattu säänkestävillä maaleilla, jotka täyttävät kestävyydelle, kulumiselle ja ulkonäölle asetetut vaatimukset ja kestävät hyvin useimpia talouskemikaaleja, rasvoja ja liuotteita. Ajan mittaan ovenkin pinta, aivan kuten mikä tahansa maalattu pinta, kuitenkin menettää kiiltonsa ja hohtonsa, jollei sitä jollain tavalla hoideta. Matta maalipinta myös alkaa kerätä itseensä likaa helpommin kuin kiiltävä ja liukas. Harmaantunut maalipinta ei ole pilalla; sen saa uudenveroiseksi seuraavin hoitotoimenpitein.

Puhdistus

Jos ovesi on harmaantunut tai likaantunut, puhdista se. Käytä tavallisia puhdistusaineita (ei alkalisia), esimerkiksi astianpesuainetta. Homeen poistoon käytetään homeenpoistoainetta. Älä käytä aineita, jotka voivat naarmuttaa tai liuottaa pintaa. Vältä siis liuotteita, hankausjauheita, teräsvillaa jne. Kostuta pinta alhaalta ylöspäin, mutta puhdista ylhäältä alaspäin, muussa tapauksessa oveen voi syntyä juovia. Pyyhi kuivaksi.

Huolto

Yleensä pelkkä normaali puhdistus riittää, jos ovi ei ole vaurioitunut tai kulunut epänormaalisti. Jos oven maalipinta on käynyt kovin harmaaksi ja se tuntuu käteen kovin mattapintaiselta, siihen kannattaa palauttaa sen alkuperäinen hohto ja kiilto.  Kiillon aikaansaamiseksi oven voi huoltaa maalinkirkasteella tai esimerkiksi autovahalla puhdistuksen jälkeen.

Paikkamaalaus

Pienet vauriot korjataan siveltimellä sävyltään ja kiilloltaan sopivalla, ulkokäyttöön tarkoitetulla alkydi- tai akrylaattimaalilla (kiiltoaste 30). Maalin sopivuus testataan ensin pienelle alueelle, esim. oven takareunaan, jotta voidaan varmistaa, että maali sopii yhteen alkuperäisen pintakäsittelyn kanssa.

Viilupintaiset ovet

Tuotteet pintakäsitellään kalvoa muodostamattomalla puuöljyllä, jolla on hyvät lahonesto-ominaisuudet ja joka suojaa pintaa erilaisilta säärasituksilta.

Puhdistus

Puhdistukseen käytetään tavallisia puhdistusaineita, esimerkiksi astianpesuainetta. Homeen poistoon käytetään homeenpoistoainetta. Älä käytä aineita, jotka voivat naarmuttaa tai liuottaa pintaa. Vältä siis liuotteita, hankausjauheita, teräsvillaa jne. Kostuta pinta alhaalta ylöspäin, mutta puhdista ylhäältä alaspäin, muussa tapauksessa oveen voi syntyä juovia. Pyyhi kuivaksi. Tarvittaessa ovi voidaan myös hioa kevyesti hienolla hiomapaperilla. Hiomapöly harjataan ja pyyhitään pois.

Huolto

Ovi huolletaan tarvittaessa. On huollon aika, jos oven pintaviilu on vaalentunut, ja tuntuu käteen kuivalta ja karhealta. Säältä suojaisassa paikassa huollon tarvetta on harvakseltaan, mutta sateelle ja auringolle alttiissa paikassa suosittelemme huoltoa 1-2 vuoden välein. Puhdistuksen jälkeen ovi käsitellään ulkokäyttöön tarkoitetulla puuöljyllä, joka ei muodosta kalvoa. Öljyä käytetään säästeliäästi, mutta kuitenkin niin paljon, että koko pinta tulee kyllästetyksi.


Kynnykset

Ehjä kynnys puhdistetaan nihkeällä liinalla. Vaurioitunut tai kulunut kynnys voidaan tarvittaessa hioa kevyesti hienolla santapaperilla. Kynnys puhdistetaan hiontapölystä ja sivellään ulkokäyttöön tarkoitetulla puuöljyllä, joka ei muodosta kalvoa.

Lukot ja saranat

Lukot ja saranat voidellaan tarpeen mukaan voiteluöljyllä. Piilosaranoita (lisävaruste) ei voidella.


Takuu

Valmistaja myöntää tuotteelle kolmen (3) vuoden tuotetakuun ja kahdentoista (12) vuoden suoranapysymistakuun ulko-oville.

Takuu ei koske ovia, jotka on virheellisesti varastoitu, asennettu tai huollettu. Takuu ei koske myöskään ovia, joille on tehty rakenteellisia muutoksia. Tarkemmat ehdot takuutodistuksessa.

Mahdollisia yhteydenottoja varten tarvitaan tuotteen tunnistetiedot, jotka on painettu ovilevyn ylä- tai alareunaan.

Tutustu takuuehtoihimme

Pakkausjätteen lajittelu

Pakkauspahvi lajitellaan pahvinkeräykseen, muovikääre energiajätteeseen ja kuormalava toimitetaan jäteasemalle puujätteeseen.