MEISTÄ

Meillä on käytännön rautainen kokemus ulko-ovien valmistuksesta jo yli 25 vuoden ajalta.

Päijänne-ovet on perinteikäs puualan teollinen toimija, paikkakuntansa suurin teollinen työllistäjä ja jo toisessa sukupolvessa toimiva perheyritys. Tehtaamme sijaitsee Sysmässä, tehtaalta on linnuntietä pitkin matkaa Suomen toiseksi suurimman järven, Päijänteen, vesirajaan vain alle kilometri, joten Päijänne-ovet voivat aidosti seisoa nimensä takana.


Päijänne-ovet / Sysmän Ikkuna ja Ovi Oy

Osakeyhtiömme on säilyttänyt alkuperäisen toiminimensä vuodelta 1958. Päijänne-ovet on sen rekisteröity tuotemerkki.

Vuosikymmenten saatossa yrityksemme toiminnan katto on ollut korkealla ja räystäät leveällä; toiminimemme alle ovat mahtuneet niin höylätuotteet, huonekalukomponentit, kuin muutkin sekalaiset rakennuspuusepänteollisuuden tuotteet – toki ikkunoita ja ovia unohtamatta. Emme enää valmista huonekalukomponentteja, emme varsinaisesti tee ikkunoitakaan, mutta olemme säilyttäneet palasen perintöämme ja pitäneet kiinni komeasta, alkuperäämme kantavasta nimestämme.


Yrityksen toiminta ennen ja nyt

 
 
140717-po-aallot-kuvio-11.png
Esa.png
 
 

Sysmän Ikkuna ja Ovi Oy syntyi vuonna 1958, kun käsistään taitava ja puumateriaalien parissa pienestä asti puuhastellut 26 vuotias Esa Sireni perusti verstaan veljensä kanssa. 

Yrityksen tuoteskaalassa olivat ensimmäisinä vuosikymmeninä höylätavara, ikkunat ja ovet, huonekalujen komponentit ja toki kaikenlainen muukin mahdollinen, jota kylänmiehet ja -naiset Esalta tulivatkaan kysymään. Esalla oli suunnittelusilmää ja ennakkoluuloton ote puusta tekemisen tapoihin.

Esa teki elämäntyönsä perustamansa verstaan parissa. Mukana menossa olivat Esan vaimo Liisa, pojat Hannu, Keijo ja Matti, sekä joukko työntekijöitä, joista monet olivat ja ovat työskennelleet vuosikymmeniä yhtiömme palveluksessa. Esan perheen puheissa verstas oli aina verstas, vaikka todellisuudessa pienestä 50-luvun puulaakista oli vuosikymmenten saatossa kasvanut aivan oikea teollinen tuotantolaitos nykyaikaisine koneineen.

 
 

Perheen omakotitalon pihapiirissä olleet toiminnot siirtyivät uuteen ja moderniin tehdashalliin vuonna 1992. Uudessa tehtaassa ulko-ovituotanto käynnistyi toden teolla pelkistä alihankintana tehdyistä komponenteista lämpörakenteisiin moderneihin ulko-oviin, joiden suunnittelusta Esa ja Hannu vastasivat. Parivaljakolla oli paitsi paljon kertynyttä teknistä tietoa, myös perintönä saatu käsityötaito sekä visuaalista silmää.

Voidaankin sanoa, että yrityksessä on yhtäjaksoinen, käytännön rautainen kokemus PUUNKÄSITTELYSTÄ NYT JO YLI 60 VUODEN AJALTA JA ulko-ovien valmistuksesta yli 25 vuoden ajalta. 

0_U9A6351.jpg
 

Esan pojat Hannu ja Matti Sireni ottivat varsinaisen vetovastuun yhtiöstä vuonna 2005 isän jäädessä taustalle, poikiensa olkapäiden yli tehtaan menoa katselemaan ja pyydettäessä ohjeita ja mielipiteitäkin antamaan.

Hannu ja Matti ovat investoineet rohkeasti ja tehtaan seinät ovat tulleet monta kertaa vastaan. Tiloja on laajennettu, konekanta on käytännössä kokonaan uudistunut ja tuotanto automatisoitunut.

Tänään tehdas käsittää yli 3000 neliömetrin kiinteistön, hakelämpölaitoksen, sekä joukon moderneja puuntyöstölaitteita.

140717-po-aallot-kuvio-11.png

Tehtaan nykyaikainen ja automatisoitu tuotantolaitteisto mahdollistaa kilpailukyvyn ja tuotannon joustavuuden, jotta kotimainen ovivalmistus asiakkaiden yksilöllisten toivomusten mukaisesti voitaisiin nyt ja tulevaisuudessakin turvata


Lue lisää toiminnastamme Tänä päivänä: