Päijänne-ovet henkilöstö 2017
 
 

Meillä on käytännön rautainen kokemus ulko-ovien valmistuksesta jo yli 20 vuoden ajalta.

Päijänne-ovet on perinteikäs puualan teollinen toimija, paikkakuntansa suurin teollinen työllistäjä  ja jo toisessa sukupolvessa toimiva perheyritys. Tehtaamme sijaitsee edelleen Sysmässä, tehtaalta on linnuntietä pitkin matkaa Suomen toiseksi suurimman järven, Päijänteen, vesirajaan vain alle kilometri, joten Päijänne-ovet voivat aidosti seisoa nimensä takana. 

 
 
Esa copy.jpg
Esa ja kenttäsirkkeli copy.jpg
Lautakasa talvella copy.jpg
Vanha verstas ja kuorman purku copy.jpg
 

 

Vuodesta 1958

Yritys syntyi vuonna 1958, kun käsistään taitava ja puumateriaalien parissa pienestä asti puuhastellut 26 vuotias Esa Sireni perusti verstaan veljensä kanssa. Vaikka verstaalla tehtiin ajan saatossa kaikenlaista, on yrityksen tuoteskaala aina kuitenkin tavalla tai toisella johdonmukaisesti pyörinyt ovien ja ikkunoiden äärellä. 

Esa teki elämäntyönsä perustamansa verstaan parissa. Mukana menossa olivat Esan vaimo Liisa, pojat Hannu, Keijo ja Matti, sekä joukko työntekijöitä, joista monet työskentelivät ja ovat työskennelleet vuosikymmeniä tehtaalla.

Esan perheessä verstas oli aina verstas, vaikka todellisuudessa pienestä 50-luvun puulaakista oli vuosikymmenten saatossa kasvanut aivan oikea teollinen tuotantolaitos nykyaikaisine koneineen. Perheen omakotitalon pihapiirissä olleet toiminnot siirtyivät uuteen ja moderniin tehdashalliin vuonna 1992. Uusissa tiloissa ulko-ovituotanto käynnistyi toden teolla pelkistä alihankintana tehdyistä komponenteista lämpörakenteisiin moderneihin ulko-oviin, joiden suunnittelusta Esa ja Hannu vastasivat. Parivaljakolla oli paitsi paljon kertynyttä teknistä tietoa, myös käsityötaito sekä visuaalista silmää. Voidaan rehellisesti sanoa, että yrityksessä on yhtäjaksoinen, käytännön rautainen kokemus ulko-ovien valmistuksesta nyt jo yli 20 vuoden ajalta. 

Esan pojat Hannu ja Matti Sireni ottivat varsinaisen vetovastuun yhtiöstä vuonna 2005 isän jäädessä taustalle, poikiensa olkapäiden yli tehtaan menoa katselemaan ja pyydettäessä ohjeita ja mielipiteitäkin antamaan. Hannu ja Matti ovat investoineet rohkeasti ja tehtaan seinät ovat tulleet monta kertaa vastaan. Tiloja on laajennettu, konekanta on käytännössä kokonaan uudistunut ja tuotanto automatisoitunut. Tänään tehdas käsittää 3000 neliömetrin kiinteistön, hakelämpölaitoksen, sekä joukon moderneja puuntyöstölaitteita. Nykyaikainen ja automatisoitu tuotantolaitteisto mahdollistaa kilpailukyvyn ja tuotannon joustavuuden, jotta kotimainen ovivalmistus asiakkaiden yksilöllisten toivomusten mukaisesti voitaisiin nyt ja tulevaisuudessakin turvata.

 

 
 
 

Sysmän Ikkuna ja Ovi Oy / Päijänne Ovet

Päijänne-ovet on yrityksemme rekisteröity tuotemerkki, joka syntyi vuonna 2008 yrityksen toiminimen rinnalle. Yrityksemme alkuperäinen toiminimi vuodelta 1958 on Sysmän Ikkuna ja Ovi Oy.

Vuosikymmenten saatossa yrityksemme toiminnan katto on ollut korkealla ja räystäät leveällä; toiminimemme alle ovat mahtuneet niin sahatavara, huonekalukomponentit, kuin muutkin sekalaiset rakennuspuusepänteollisuuden tuotteet – toki ikkunoita ja ovia unohtamatta. Emme enää valmista huonekalukomponentteja, emme varsinaisesti tee ikkunoitakaan, mutta koska olemme tottuneet olemaan Sysmän Ikkuna ja Ovi Oy, olemme katsoneet, ettei yrityksemme toiminimi edelleenkään miestä pahenna. 

Yksinkertaisuuden nimissä voit käyttää meistä kuitenkin myös nimeä Päijänne-ovet – tunnistamme itsemme kummastakin.